Skip to content Skip to footer

Statens Værksteder for Kunst slår i juni 2021 dørene op for Christianshavns Bogfestival og inviterer kunstnere indenfor til at fortælle om deres arbejde med tekst ud fra billedkunstneriske, arkitektoniske, håndværksmæssige og performative greb.

Maj 2021

Christianshavns Bogfestival vender i 2021 blikket mod verden omkring os og mod os selv. Med litteraturen som rejseguide inviterer vi publikum på en tour til både nære og fjerne verdener, og vi belyser fiktionens evne til at skabe rum for drømme, eskapisme og refleksion. Ved at vende blikket udad giver vi samtidig mulighed for at vende blikket indad, for selvom vi uløseligt hænger sammen med den verden der omgiver os, så spiller de indre rejser også en afgørende rolle for det enkelte menneske. Særligt i usikre tider som disse, har vi brug for at kunne forsvinde helt ind i litteraturen, mens behovet for at dele de stærke litterære oplevelser med andre samtidigt er stort. For intet menneske er en ø.

Ord og psykiske tilstande i kunsten

Artist talk med arkitekt og billedkunstner, Maya Peitersen, mandag d. 14. juni kl. 16.30.

Under Christianshavn Bogfestival 2021 har Statens Værksteder for Kunst inviteret Maya Peitersen til at fortælle om arbejdet med tekst i en billedkunstnerisk, rumlig sammenhæng. Som en del af programmet viser hun en performance, der visuelt relaterer sig til blindpræget som medie. Performancen vil være indarbejdet i Peitersens seneste fysiske værker.

Få din gratis-billet her

Som tråde, der krydser hinanden

Artist talk med væver og oversætter, Mette Holm, fredag d. 18. juni. kl. 15.30.

Mette Holm oversætter japansk skønlitteratur til dansk. Hun har i over 20 år oversat Haruki Murakami, men er på det seneste også begyndt at oversætte forskellige kvindelige forfattere. Hør Mette Holm fortælle om sin baggrund som væver, og hvordan lidenskaben for tråde, farver og fremmede kulturer endte som en lidenskab for skrifttegn og deres forvandling til danske ord.

Få din gratis-billet her