Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Artist talk: Maya Peitersen

juni 14, 2021 16:30 - 18:00

Ord og psykiske tilstande i kunsten

Maya Peitersen udforsker billedkunstens og arkitekturens randområder med sine værker, der tager afsæt i begreber som diagnosticering, karakterisering, privatsfærer, fællesskaber og ensomhed.

Generelt i sin praksis udforsker Peitersen menneskesindets afkroge igennem psykiske tilstande og forskellige virkelighedsopfattelser, som sættes op mod samfundets strukturer og normer. Hendes kunstneriske arbejde spænder vidt fra installation og performance til tegning, præg og tekst.

Hun har udgivet tre kunstbøger, der hver især udforsker mødet mellem sprog og billede, krop og identitet. I disse arbejder møder tekstfragmenter det subtile og sanselige udtryk, som blindprægningsteknikken giver. En teknik, som mest er kendt fra bogforsider, og som ikke bruges særlig meget i dag.

Under Christianshavn Bogfestival 2021 har Statens Værksteder for Kunst inviteret Maya Peitersen til at fortælle om arbejdet med tekst i en billedkunstnerisk, rumlig sammenhæng. Som en del af programmet viser hun en performance, der visuelt relaterer sig til blindpræget som medie. Performancen vil være indarbejdet i Peitersens seneste fysiske værker.

Arrangementet er gratis og finder sted mandag d. 14. juni kl. 16.30.

Få din gratis-billet her

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, plan 4
1401 Kbh. K

Fotograf: Rebekka Lewin

Om Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bogfestival vender i 2021 blikket mod verden omkring os og mod os selv. Med litteraturen som rejseguide inviterer vi publikum på en tour til både nære og fjerne verdener, og vi belyser fiktionens evne til at skabe rum for drømme, eskapisme og refleksion. Ved at vende blikket udad giver vi samtidig mulighed for at vende blikket indad, for selvom vi uløseligt hænger sammen med den verden der omgiver os, så spiller de indre rejser også en afgørende rolle for det enkelte menneske. Særligt i usikre tider som disse, har vi brug for at kunne forsvinde helt ind i litteraturen, samtidig med at behovet for at dele de stærke litterære oplevelser med andre stort. For intet menneske er en ø.

 

Detaljer

Dato:
juni 14, 2021
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

Christianshavns Bogfestival
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside