Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Artist talk: Mette Holm

juni 18, 2021 15:30 - 17:00

Som tråde, der krydser hinanden

Mette Holm oversætter japansk skønlitteratur til dansk. Hun har i over 20 år oversat Haruki Murakami, men er på det seneste også begyndt at oversætte forskellige kvindelige forfattere. Hør Mette Holm fortælle om sin baggrund som væver, og hvordan lidenskaben for tråde, farver og fremmede kulturer endte som en lidenskab for skrifttegn og deres forvandling til danske ord.

Som femtenårig var Mette Holm på ferie i Frankrig og blev fascineret af gobelinerne i Auvergne. Hun lærte at væve og tale fransk og vendte tilbage til Frankrig på et længere ophold i en alder af 20 år. Her læste hun en japansk roman og besluttede at specialisere sig i japanske tekstiler. Rejsen til Japan gik atter gennem sproget med masser af tekstiler og knudrede omveje, men det hele endte med litteraturen som omdrejningspunkt og som det tæppe, der væves, når japansk oversættes til dansk og en fremmed kultur formidles gennem det skrevne ord.

Fredag d. 18. juni kl. 15.30 åbner vi væveværkstedet på Statens Værksteder for Kunst og lader Mette Holm fortælle om sit liv med et unikt og indflydelsesrigt arbejde i krydsfeltet mellem vævning og litteratur.

Arrangementet udvikles i samarbejde med Christianshavn Bogfestival 2021. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Få din gratis-billet her

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, plan 3
1401 København K

Fotograf: Nynne Henriksen

Om Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bogfestival vender i 2021 blikket mod verden omkring os og mod os selv. Med litteraturen som rejseguide inviterer vi publikum på en tour til både nære og fjerne verdener, og vi belyser fiktionens evne til at skabe rum for drømme, eskapisme og refleksion. Ved at vende blikket udad giver vi samtidig mulighed for at vende blikket indad, for selvom vi uløseligt hænger sammen med den verden der omgiver os, så spiller de indre rejser også en afgørende rolle for det enkelte menneske. Særligt i usikre tider som disse, har vi brug for at kunne forsvinde helt ind i litteraturen, samtidig med at behovet for at dele de stærke litterære oplevelser med andre stort. For intet menneske er en ø.

 

Detaljer

Dato:
juni 18, 2021
Tidspunkt:
15:30 - 17:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

Christianshavns Bogfestival
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside