Skip to content Skip to footer

Konserveringsværkstedet på Statens Værksteder for Kunst har i de seneste år haft stigende behov for selv at blive restaureret.

Juni 2021

Takket være donationer fra AP Møller fondet, Brdr. Hartmanns Fond og Prins Henriks og Dronning Margrethes Fond er vi godt i gang med at modernisere konserveringsværkstedet på flere punkter:

En stor del af det op til 30 år gamle udstyr er udskiftet med tilsvarende nyt, og værkstedets indretning og generelle udtryk er gjort enklere, renere og mere velfungerende.

Blandt nyanskaffelserne er frem for alt et arbejdsmikroskop med digitalkamera og tilhørende pc, der muliggør arbejde med andre muligheder for undersøgelse, dokumentation og detaljeringsgrad i arbejdet. Det er planen at anskaffe udstyr til prøveindstøbning og -præparering for at muliggøre enkle materialeanalyser under mikroskop.

Et nyt pH-meter, UV-håndlampe, Schottlampe og Willard varmespatler erstatter ældre udstyr, og der er suppleret med en elektronisk præcisionsvægt.

Belysningen er moderniseret med to kraftige LED-lamper med justerbar lysstyrke samt en mindre LED-lampe med justerbar lysstyrke og farvetemperatur.

Se mere om konserveringsværkstedet her