Skip to content Skip to footer

Hen over sommeren har kunstner og keramiker Susanne Hangaard arbejdet i lerværkstedet på SVK, og hendes nye værker indviede værkstedernes nyindkøbte ovn. Fra d. 7. oktober kan resultatet ses på kunstnerens første soloudstilling, der finder sted i Officinet i Bredgade.

På udstillingen viser Susanne Hangaard en række unikaværker, hvor forskellige typer af teknikker, materialer, former og funktioner er i spil. Ét af værkerne er en kæmpe porcelænsdukke, som er modelleret under Hangaards nylige ophold på Statens Værksteder for Kunst. Dukken refererer til de traditionelle vesteuropæiske porcelænsdukker samt de mere moderne asiatiske ball-jointed dolls.

Arbejdet med keramikken er centralt for kunstneren, selv om hun arbejder konceptuelt og befinder sig i en konstant undersøgelse af, hvordan andre materialer kan spille en rolle som supplement til keramik.

 

susanne-hangaard2011381x286.img

Susanne Hangaard under arbejdet på SVKs lerværksted. 

Arkitekt og kurator Bettina Køppe om Susanne Hangaards værker
”Susanne Hangaards seneste projekter repræsenterer den største fornyelse indenfor dansk keramik de sidste 10 år. Med afsæt i det keramiske materiale undersøger hun nogle af kunstens grundspørgsmål om kultur og identitet. Hun bruger sig selv, ofte selvudleverende, både som kvinde og som menneske. Værkernes keramikdele bliver kulturelle attributter, som efterladenskaber fra menneskelig aktivitet. I sit seneste værk ”Absentia” er det klassiske musselmønster repræsentant for en fælles kulturel arv, der både refererer til vores porcelænstradition, men også til den borgerlige livsform og kvinden som bærer af det hjemlige.

Susanne Hangaard anvender de medier, der er nødvendige for værket og behersker med stor sikkerhed, udover keramikken, foto, video og ruminstallation. Hendes værker er sære, urovækkende, grænseoverskridende og voldsomt interessante.” (fra pressemeddelelsen)

—-

Susanne Hangaard er uddannet fra Danmarks Designskole, Institut for Produkt, Linien for Keramik og Glas i 2007. Pt. er hun også udstillingsaktuel på Biennalen for Kunsthåndværk og Design på Museet Koldinghus samt på en international gruppeudstilling med titlen ”Upcycling 2011” på Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen, Norge.
Udstillingen ”Min erotiske barndom” kan ses frem til d. 6. november i Officinet, Danske Kunsthåndværkere, Bredgade 66, 1260 København K

> Officinet
> Susanne Hangaard

> Projektside for Susanne Hangaard