Skip to content Skip to footer

Dette forårs artist talks har fokus på design. Den 2. maj er det John Gibson og Anja Margrethe Bache, som fortæller om arbejdet med at glasere og omarbejde beton.

Kom til artist talk onsdag d. 2. maj 2012 kl. 16:30.

 

Betonfacader med keramiske kvaliteter

Anja Margrethe Bache og John Gibson fortæller om deres arbejde med at udvikle glaserede betonelementer til bygningsfacader. En proces, der kræver æstetisk fornemmelse og ingeniørmæssig materialeviden.

I Lerværkstedet på skaber John Gibson og Anja Margrethe Bache keramisk glaseret beton som storskala facader. De arbejder med hver deres udviklingsprojekter, men med en udvidet dialog imellem projekterne. John Gibson er keramiker og udfolder keramisk glaseret beton som massive betonelementer, som en kombination af letvægtsbetoner og betonbindere.

Anja Margrethe Bache er ph.d. i arkitektur, civilingeniør og billedkunstner tager udgangspunkt i højstyrkebetoner og den ultratynde godstykkelse.   Anja Margrethe Bache fortæller:

”Vi arbejder her mellem fagområder som kunst, design, arkitektur og ny materialeteknologi. Vi tager udgangspunkt i eksisterende materialer og laver dem om efter materialefysiske teorier.”

Anja Margrethe Bache transformerer højstyrkebetoner fra industrien. Hun redesigner dem i forhold til nye æstetiske kvaliteter og materialefysiske og brudmekaniske teorier:

”Målet på sigt er at opnå ultratynde godstykkelser og store skalaer, som i dag ikke er kendte for keramik. Det er også at fremelske en æstetisk stoflig kvalitet mellem beton og glasur, som giver en samlet visuel fortælling – og at det ikke skal være sårbart overfor stød og revner.”

Til artist talk’en er der mulighed for at møde John og Anja midt i processen, se prøver og høre mere om udfordringer og muligheder.

Om kunstneren

John Gibson er keramiker og fagleder på keramiklinjen på Danmarks Designskole på Bornholm og Anja Margrethe Bach er  ph.d. i arkitektur, civilingeniør og billedkunstner.

> Projektside på svfk.dk

> Anja Margrethe Baches hjemmeside

 

—-

 

Deltagelse i artist talks på SVK er gratis – tilmelding ikke nødvendig 

 

Tid: Onsdag d. 2. maj kl. 16.30

Sted: Lerværkstedet

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
1401 København K

Mere information fås ved henvendelse til kommunikationsmedarbejder Kirstine Autzen: kirstine@svfk.dk el. tlf. 32 96 05 10.

På Statens Værksteders Facebook-side er det muligt at se billeder fra Anja og Johns proces og følge med i livet på værkstederne.