Skip to content Skip to footer

Kalle og Kristines flagermusetårn bliver beklædt med træ på en måde, som skaber hulrum til flagermusene. Hør mere til artist talk’en den 29. november kl 16.30.

Kom til artist talk den 29. november kl. 16.30 i Træværkstedet på Statens Værksteder for Kunst.

Hvordan kan design og arkitektur være med til at sikre, at de vilde dyr i byen trives? Og hvordan kan et arkitektonisk indgreb fortælle historier om dyr i byen? Arkitekterne Kalle Jørgensen og Kristine Sundahl udvikler på Træværkstedet æstetiske og tekniske løsninger, som skal blive et tårn til flagermus og broer mellem byens grønne åndehuller.

egernbro381

Faunapassage til egern. Collage fra idékonkurrencen.

For Kalle og Kristine er designprocessen en søgen efter at få komplekse strukturer til at samle sig. Ved at tage et strukturelt udgangspunkt i en vikling af et materiale, såsom træ, til et rør afprøver de forskellige materialers fleksibilitet og egenskaber. Viklingen er på den ene side et arkitektonisk koncept – men den skal i dette tilfælde også ende som en passage for egern mellem de forskellige parker i byen. De to arkitekter er fascinerede af ornamenter og strukturer og går ikke nødvendigvis efter en minimalistisk løsning  – en konsekvens af, at deres samarbejde ikke retter sig mod masseproduktion, men snarere tager et kunstnerisk og undersøgende standpunkt.

Microsoft Word - Ansøgningsskema+SVK+2011
Flagermusetårn til Botanisk Have i København. Collage fra idékonkurrencen.

Sundahl og Jørgensen arbejder sammen med Naturhistorisk Museum om projektet ”Vilde tiltag i byen”, et projekt, som er støttet af Statens Kunstfond. De to har arbejdet sammen i syv år i et arbejdsfællesskab med frihed til at eksperimentere.

> Habitat prototyper i projektdatabasen
> Fleksibelt gitter, 2011

Om kunstnerne

Kalle Jørgensen og Kristine Sundahl
Jørgensen & Sundahl har i syv år samarbejdet om udstillinger, konkurrencer og teoretiske projekter. I 2009 modtog de Akademisk Arkitektforenings pris Årets Arne for udstillingsprojektet “Under Opførelse”. Samme år blev “Flagermusetårn til SNM” præmieret med et indkøb i idékonkurrencen for Statens Naturhistoriske Museum.

img1529edit381

Kalle og Kristine på arbejde i Træværkstedet i 2011.

Deltagelse i artist talks på SVK er gratis – tilmelding ikke nødvendig. Bemærk at arrangementet finder sted i Træværkstedet på plan 2.

Tid: 29. november kl. 16.30
Sted: Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
1401 København K

Mere information fås ved henvendelse til kommunikationsmedarbejder
Kirstine Autzen: kirstine@svfk.dk el. tlf. 32 96 05 10.

På Statens Værksteders Facebook-side  er det muligt at tilmelde sig arrangementet – og få løbende information om arrangementer og projekter.