Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Artist talk med Martin Nannestad og Helle Trolle

Hvordan ser vejret fra 2011 ud, hvis det var et vævet tæppe? Og hvordan giver man en traditionsrig kirke nye faste tekstiler?

Kom til artist talk den 20. september kl. 15.30 2012 i Væveværkstedet på Statens Værksteder for Kunst.

Her fortæller Martin Nannestad og Helle Trolle om hver deres projekt, der vidner om forskelle i både proces, materiale og teknisk udførsel. Helle Trolle arbejder på SVK med at omdanne faktuel data om vejret til et billedtæppe, som visuelt  kan give dataen en poetisk dimension. Martin Nannestad arbejder med en stor opgave, som skal resultere i nye tekstiler til hele Herlufholms Kirke.

Helle arbejder med mønsterdannelser på en computerstyret væv med nye, tynde garntyper – monofilamenter og iriserende garner i kombination med matte garner. Martin indfarver alt sit garn i Tekstilværkstedet og bruger efter skandinavisk vævetradition de store fladvæve til at væve tæpper med inspiration fra Gøjeslægtens våbenskjold.

Helle Trolle fortæller om forskellene i deres projekter: ”Materialerne er meget forskellige, fra Martins slidstærke vævning beregnet til en bestemt funktion i et bestemt rum, og til mine lette, tynde garner, som skaber et tekstil uden et bestemt, praktisk formål. På den måde har jeg mere frihed i processen end Martin. Det er to helt forskellige projekter – allerede fra skitseplanet.”

Om udviklingen af sit projekt siger Martin: ”Til forskel fra Helle har jeg skitseret og taget beslutninger om materialer til projektet før mit ophold på SVK. I Herlufsholm Kirke har jeg valgt at tage udgangspunkt i eksisterende visuelle udtryk og bidrage med enkelhed og nutidighed i kompositionen.”

martin381
Martin Nannested ved væven i Væveværkstedet på SVK

helle381
Helle Trolle ved computervæven på SVK

Til artist talk’en er der mulighed for at møde Martin og Helle midt i processen, se prøver og høre mere om udfordringer og muligheder.

Om kunstnerne

Helle Trolle (f. 1958) er uddannet på tekstillinjen Kolding Designskole, hvor hun også er ansat som værkstedsleder indenfor sit fag. Helle Trolle har arbejdet med tekstiler siden 1995 primært til udsmykning. Hun har samarbejdet med Tekstile Illusioner siden 2003.
> Watch the Weather Change

Martin Nannestad (f. 1959) er uddannet væver fra Kim Navers Værksted i 1980 og har siden rejst og arbejdet i blandt andet Danmark, syd- og mellemamerika, Japan og Ethiopien. Han har en lang række udstillinger og udsmykninger bag sig.
> Altergulvtæpper til Herlufsholm Kirke

Deltagelse i artist talks på SVK er gratis – tilmelding ikke nødvendig 

Tid: Torsdag d. 20. september kl. 15.30

Sted: Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
1401 København K

> Find arrangementet på Facebook

Bemærk at arrangementet finder sted i Væveværkstedet på plan 3.
Mere information fås ved henvendelse til kommunikationsmedarbejder Kirstine Autzen: kirstine@svfk.dk el. tlf. 32 96 05 10.

På Statens Værksteders Facebook-side  er det muligt at tilmelde sig arrangementet – og få løbende information om arrangementer og projekter.