Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Bevægelse, stilstand og blindgyder

Anders Bonnesen: Skærm 2011. Træ og hæklet papirmalkulatur. Gulvet, med værktitlen “Blinde veje”, er udført i farvede laminatplader, og det indgår som en del af udstillingen.

Et tredimensionelt flugtvejsskilt som hænger i en snor fra loftet, en overdimensioneret flyttekasse, en affaldscontainer med form som en sarkofag. I Anders Bonnesens værker følges det genkendelige og det overraskende hånd i hånd. Over sommeren har Bonnesen på Statens Værksteder arbejdet med nye værker til sin soloudstilling ”Hvis du ikke ved, hvor du skal hen, vil alle veje føre dig dertil” på Holstebro Kunstmuseum.

Anders Bonnesen arbejder med nyfortolkninger af skulpturen og af de objekter, der omgiver os i hverdagen. Til udstillingen har Bonnesen for eksempel selv udført døren ind til udstillingsrummet, og i den er udstillingens titel indlagt som en slags intarsia – en teknik ofte brugt i renæssancen, hvor en mosaik af træ danner et mønster eller et billede til udsmykning af f.eks. møbler, vægge eller gulve. Der er ligeledes udformet et gulv samt et møblement til publikum, og fra d. 29. oktober kan man selv bevæge sig rundt mellem Bonnesens hverdagsagtige og funktionelle værker med Holstebro Kunstmuseum som den kunstneriske ramme.

Trafikskiltet er et andet hverdagsobjekt, der kommer under behandling i Bonnesens univers. Han udfører dem i tredimensionelle versioner, ofte med inspiration fra

renæssancekunstens geometriske traditioner. Disse symboler for bevægelse og færden i det offentlige rum demonstrerer et af hovedtemaerne i Anders Bonnesens soloudstilling, nemlig refleksioner over bevægelse, stilstand og blindgyder – det være sig i både konkret fysisk og i mere overført, symbolsk forstand.

Udstillingen kan ses frem til d. 15. januar 2012

> Læs mere her

 

—-

 

Anders Bonnesen på Statens Værksteder for Kunst
Anders Bonnesen har hen over årene løst en række projekter i metal- og træværkstederne på SVK. Man kan se mere om hans arbejde i billeder og tekst via nedenstående links til projektdatabasen:

> Skalamodel, 2005

> Geometriske og grafiske skulpturer, 2009

> Container (sarkofag), 2010

> Horsesense, samarbejdsudstilling med Martha Kramær, 2011

> Hvis du ikke ved, hvor du skal hen, vil alle veje føre dig dertil, 2011