Skip to content Skip to footer

Danish Art Workshops – Selected Projects

– en udstillingsplatform for kunstnere og designere i Danmarks største værkstedshus.

Statens Værksteder for Kunst er Danmarks største udviklingsværksted for kunst og design. På de mange specialindrettede værksteder kan professionelt udøvende søge om arbejdsophold til at udvikle stærke idéer og producere store og komplekse værker med støtte og sparring fra dygtige fagfolk. Her ligger roden til store mængder af den kunst og design vi ser i dag, her bliver nye talenter på kunst- og designscenen født.  

Det virker både rigtigt og naturligt, at Statens Værksteder for Kunst under 3daysofdesign åbner huset op og viser 10-15 projekter, skabt i de perfekte rammer for udvikling og innovation. Normalt er Gammel Dok Pakhus lukket for offentligheden, men i 3 dage, 12. – 14. juni 2024, fungerer huset som showroom for udvalgte kunst- og designprojekter, udviklet helt eller delvist i selvsamme hus i løbet af de sidste 5 år. 

Open Call

Er du udøvende kunstner og/eller designer, har du et projekt, der er skabt helt eller delvist på Statens Værksteder for Kunst, og kan det i et eller andet omfang siges at være originalt, dristigt og eksperimenterende?

-Så kan du søge om en udstillingsplads hos Danish Art Workshops – Selected Projects under 3daysofdesign. Du får 5 gratis m2 i et af Christianshavns smukkeste lokaler, beliggende få meter fra kanalen på vejen ud til Refshaleøen, hvor der også findes unikke venues med originalt design. Hvis dit projekt er velegnet til det, kan det også udstilles udendørs.

Din deltagelse vil blive markeret i 3days-programmet, i pressematerialet, og der vil blive arrangeret special tours for dansk og international presse.

Ansøgning

Hvad?
Udstillingsplads i 3 dage på Statens Værksteders fælles udstillingsplatform Danish Art Workshops – Selected Projects.

Hvem?
Kunstnere og designere, der har arbejdet på Statens Værksteder for Kunst inden for de sidste 5 år.

Hvad skal ansøgningen indeholde?
Skitser og/eller billeder af udstillingsobjektet. Beskrivelse af konceptet og tankerne bag. Beskrivelse af fremstilling og materialer, dimensioner og vægt. Beskrivelse af ophængning / opsætning, hvis muligt. Motivation for at deltage og forventninger til udbyttet af deltagelsen.

Ansøgningen skal uploades i ansøgningsskemaet som én samlet pdf.

Krav til projektet
Dit projekt skal være originalt og have fokus på bæredygtighed. Hvis det har været vist før, skal det specificeres hvordan, hvor og i hvilket omfang.

Projektet skal afspejle en fornemmelse for materiale og taktilitet og være visuelt stærkt. Vi udvælger projekter efter detaljegrad, materialeforståelse og kunstnerisk udførelse.

Krav til deltager
Du skal selv være til stede under det meste af udstillingsperioden og tage imod spørgsmål fra presse og andre besøgende. Du forventes at være til stede, hvis der arrangeres særvisninger uden for programmet. Du sørger selv for forsikring, hvis det vurderes nødvendigt. Du medvirker selv i formidlingsindsatsen og stiller op til interviews, talks og fotoshoots.

Evaluering
Du forventes at afrapportere til Statens Værksteder for Kunst for effekten af udstillingen, herunder egen vurdering af effekten, antal besøgende, kvaliteten af professionelle kontakter m.m.

Ansøgningsfrist d. 10. januar 2024 kl. 24.00.

Du vil få svar på din ansøgning i løbet af 3 uger efter ansøgningsfristen.

Danish Art Workshops – Selected Projects støttes af Statens Kunstfond og Augustinusfonden.

Foto: Louise Sass på Statens Værksteder