Skip to content Skip to footer

Udsnit af Anne Damgaards arbejdsskitser.

Læs mere om Anne Damgaard på SVK her

”Lige som når man kikker op i skyerne og pludselig genkender en ræv, og så kort efter er det bare en sky igen; sådan vil jeg gerne have, at man kan gå på opdagelse i billederne. Det ene øjeblik ser man en kjole, en krop eller et væsen, det næste øjeblik er det væk igen. Det veksler imellem øjeblikke af genkendelighed, mønstre og abstraktioner.”

Af Anna Gulmann
5. juli 2013

Sådan beskriver beklædningsdesigner Anne Damgaard udtrykket i hendes seneste og endnu uafsluttede projekt, hvor hun eksperimenterer med lys, tekstil, fotografi og iscenesættelse.

I Væveværkstedet på SVK har hun bygget en lille fotokabine af sort tekstil, hvori hun skaber et mørkt rum med et gardin på bagvæggen, som de lyse tekstilkontruktioner kan arbejde i. Under optagelserne havde Anne altandøren åben, så tekstilet i forgrunden snurrer som en uro, og gardinet i baggrunden flagrer. Med vinden forandres billedet så historiefortælling, der udspilles, skiftevis speedes op og ned.

Med en projektor kaster hun forskellige lyskilder ind på en tekstil konstruktion – for eksempel et dias med en silhuet og lys i forskellige farver. De mønstre og motiver, som opstår i mødet mellem lys og tekstil, fotograferer Anne og skaber nye billeder med stoflighed og taktilitet som fokus.

Projektet er ikke på nuværende tidspunkt rettet mod et bestemt slutpunkt, men er et led i en eksperimenterende udvikling af nyt arbejde.

Projekt_I_0009_editIMG_4766_EDIT_1_700_700 IMG_4756_EDIT_1_700_700

Om Anne Damgaard
Anne Damgaard er uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole i 1997.

Hun har udstillet i ind- og udland og hendes kjoler er erhvervet af Design Museum Denmark. Anne har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 2007, er tildelt Nordic Award in Textiles Award 2008 og Inga og Ejvind Kold Christensens æreslegat i 2007.

> Læs mere om projektet