Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trine Struwe har både været i mørkekammeret og i metalværkstedet for at producere nye værker til en udstilling på Fotografisk Center til foråret 2024.

Jan 2024

Værkerne består af en større skulptur i stål og en serie af fotogrammer, eksponeret i kunsthallen og efterfølgende fremkaldt i mørkekammeret på Statens Værksteder. Begge værker forholder sig stedsspecifikt til Fotografisk Center.

Skulpturen består af stål-længder, der er beskåret og svejset sammen. Den ydre ramme er inddelt af mindre rektangler, sådan at skulpturen også fungerer som en slags grid-system. Lignende grid-systemer bruger man i mørkekammeret, når man vil arbejde med et afgrænset udsnit af negativet.

Skulpturen skal installeres foran et af kunsthallens vinduer og vil på den måde agere en slags dobbelttydigt gitter, der på den ene side beskytter og inddeler, men også holder tilbage.

Serien af fotogrammer (kameraløse fotografier) er eksponeret op imod kunsthallens vinduer om natten. På den måde er fotogrammerne 1:1 kontaktprint af vinduerne og lysindfaldet fra gaden. Vinduer fungerer som åbninger i bygninger og kan samtidig ses som en slags gennemsigtige barrierer imellem offentlige og private rum.