Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner, Andreas Rasmussen, og arkitekt, Andreas Skov Petersen, har arbejdet på en meget lang og lav divan til REFORM Design Biennale 2016.

Ifølge Andreas&Andreas er møbler – muligvis i højere grad end andre typer af objekter – åben for en menneskelig læsning. Det betyder, at det er relativt let at opleve et møbel som en spejling af kroppens proportioner. 
Intentionen med deres seneste projekt 3000x600x73 er at udfordre denne gængse forståelse af et møbel.

For at afsøge grænselandet mellem rum og objekt, har de taget udgangspunkt i udformningen af en divan.

De har valgt at arbejde med et horisontalt format, der leger med et underspillet visuelt greb. Divanen er tilstedeværende og fraværende på én gang med sin meget aflange og lave udformning, der nærmest går i et med gulvet og samtidig er et stærkt rumligt element.

Der er arbejdet med et hierarkisk værdisæt i forhold til materialevalg, som kan ses i den kompositoriske opbygning af de forskellige lag. Desuden har de fokus på en ærlighed i de enkelte materialer, som fremstår i deres rene form og taktilitet.

Med værket ønsker de at prikke til den kropslige erfaring, vi alle har med møbler, ved at fortolke en divans proportioner og materialitet på ny.