Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trine Struwe har arbejdet i mørkekammeret på en serie nye værker til en gruppeudstilling i Formation Gallery i sommeren 24.

Juli 2024

Værkerne tager udgangspunkt i alternativt, processuelt fotografi og består af en række fotogrammer i stor skala, eksponeret i mit soveværelse om natten ved hjælp af gadebelysning. I eksponeringsprocessen fungerer soveværelset som en udvidet form for kamerahus.

Fotogrammerne bærer præg af processen med aftryk af hænder, støv m.m. Jeg er optaget af fotogrammerne som 1:1 kontakt-aftryk af lysindfaldet i rummet.

En del af værkerne er tonet med sølv, så de korn i sølv-gelatine papiret, der er eksponerede, vil efter toningen fremstå spejlblanke. Overfladerne genspejler således både rum og beskuer.

Sølvpartiklerne i fotogrammerne er følsomme over for deres omgivelser og vil oxidere og udvikle sig over tid. Fotogrammerne knytter sig på den måde konkret og intimt til det rum, de udstilles i og de kroppe, der bevæger sig igennem det. Det omgivende miljø påvirker, hvordan overfladerne udvikler sig i forhold til temperatur, fugtighed og lysforhold.