Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Tourettelino” er titlen på Zven Balslevs projekt og henviser til den neurobiologiske lidelse ”Tourettes syndrom”, der er karakteriseret ved verbale og motoriske tics.

Nov. 2014

På SVKs grafikværksted arbejder han på en serie linoleumstryk, der suppleres med tuschtegninger. Serien skal udstilles på Limited Works i København.

Idéen er at fremstille en serie grafiske tryk, der ”taler” grimt og uhøfligt ved brugen af bandeord og usammenhængende sætninger, skrevet i talesprog. Indholdet er inspireret af, og i nogle tilfælde taget direkte fra, Zvens arbejde med autister og udviklingshæmmede. Mange af dem lider af manglende kontrol over krop og sprog. Den direkte inspiration gør værkerne til en personlig beretning.

Serien består af 29 værker – et for hvert bogstav i alfabetet – og er en slags undervisningsmateriale, som lægger sig i forlængelse af Zvens tidligere arbejder, f.eks. projektet CancreMed en naivistisk og poetisk brug af billeder og ord, bruges Tourette som en metafor for den mareridtsagtig tilstand hvor man forsøger at sige noget klart og tydeligt, men mumler og bander i stedet.

Ved linoleumstryk skæres dét væk, som ikke skal trykkes, hvilket efterlader et negativ på linoleumspladen. Pladen valses i tryksværte og papiret betrykkes i trykpressen. Resultatet er en flertydig akkumulering af værker med mange forvrængninger og nuancer fra det abstrakte til direkte tekstbaserede, højtråbende udsagn.