Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Den japanske kunstner Rieko Hotta har i to måneder opholdt sig på atelieret på plan 2 for at forberede værker til sin soloudstilling The Location of the Nest. Her har hun blandt andet arbejdet på en serie abstrakte malerier, udført i den traditionelle og krævende tempera-teknik.

Teknikken er kompliceret at bruge, både fordi den tørrer hurtigt og fordi metoden ikke er egnet til tykke malingslag, sådan som traditionelt oliemaleri er det, men påføres i lettere, semitransparente lag. Det er teknikkens forskellige udtryk – afhængig af hvordan det påføres – som interesserer Rieko, såvel som farvens smukke og unikke toner.

På trods af at Rieko primært arbejder med abstrakt maleri, laver hun også objekter og installationer og betragter de rumlige værker, som vigtige for hendes kunstneriske arbejde. I de rumlige værker går hendes abstrakte billedsprog, som kendetegner hendes malerier, igen.

Den kommende udstilling på Marie Kirkegaard Gallery i København – hendes første soloudstilling i Danmark – har fået navnet ”The Location of the Nest”. Navnet er inspireret af filmen One Flew Over The Cockoo’s Nest, som på dansk hedder Gøgereden. Her viser Rieko en række malerier fra hendes serie ”The Obelisk Series”, en installation hvis titel udstillingen har taget navn fra, og vægobjekterne ”Plastic Humanity”. I både installationen og vægobjekterne indgår genstande, som Rieko har indsamlet rundt omkring i København, såsom cykelslanger og vinduer.