Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mie Olise arbejder i Formeriet på projektet: ”Discontinued Monuments”, som skal udstilles på Museo de Arte Acarigua i Venezuela i 2015.

Projektet tager udgangspunkt i Mies kontinuerlige arbejde med arkitektoniske konstruktioner og steder. I det specifikke projekt har Mie foretaget en researchrejse til Museo de Arte Acarigua og området Acarigua i Venezuela.

På baggrund af denne research er Mie blevet interesseret i de ufærdige monumenter, som ses overalt i Venezuela. Monumenterne, eksempelvis et påbegyndt teater eller storcenter, opstår på initiativ af en leder, som ofte når at gå af før byggeriet er færdigt. Konstruktionerne overtages herefter af lokale borgere, som færdiggør byggerierne til eget brug. De politiske styreskift kan dermed aflæses i de arkitektoniske regel-spring. Dér, hvor den store idé overtages af den lille.

Mie arbejder i værkstedet på disse regelspring i maleri og som arkitektonisk model. På museet bliver de konstrueret i størrelsesforholdet 1:1.

I maleriet eksperimenterer hun med regelspring på flere niveauer. Både ved rent malerteknik at gå fra det abstrakte over i det figurative, og ved at arbejde i lag og felter.

Mie er i starten af en længere proces, hvilket betyder at projektet er åbent og derfor kan udvikle sig i forskellige retninger.

Formeriet giver en unik mulighed for at se de meget store malerier i en sammenhæng, som minder om den, de vil blive set i på Museo de Arte Acarigua, VZLA.