Katja Aglerts projekt er steds- og kontekstspecifikt, udviklet til Nationalmuseet i København, dér hvor den såkaldte Gundestrupkedle står udstillet. Gundestrupkedlen, et forgyldt sølvkar med mytologiske indgraveringer, blev fundet i Himmerland i 1891, og menes at stamme fra 100-tallet før Kristi fødsel. Aglerts projekt tager afsæt i nordlyset både fra et historisk og et nutidigt perspektiv og i dets mytologiske forhold til Gundestrupkedlen. Disse perspektiver reflekterer museets bevarende rolle og måden at (re)præsentere historiske og kulturelle artefakter som iscenesatte udstillingsobjekter.
Andre projekter
I atelier Store Formater på SVFK har Wendy Plovmand arbejdet på et brugerinddragende, stedspecifikt værk til Helsingørs nye sundhedshus. Værket med titlen “Day & Night” består af to keramiske skulpturer med tekst, integreret i sundhedshusets foyer.
I træværkstedet har Birgitte Due Madsen arbejdet på at udvikle to forskellige slags lyskasser. Den ene type er væghængt, den anden er en ekstruderet gulvstående kube.
I forbindelse med sin soloudstilling En! Gang! Til! på Kunsthal Rønnebæksholm har Kim Richard Adler Mejdahl indgået et samarbejde med forlystelsesparken BonBon-Land. Han muterer sit barndomslykkeland om til en grotesk udstilling, hvor han får mulighed for at fortælle om den oversete kulturhistoriske værdi, han mener,… Læs mere