Katja Aglerts projekt er steds- og kontekstspecifikt, udviklet til Nationalmuseet i København, dér hvor den såkaldte Gundestrupkedle står udstillet. Gundestrupkedlen, et forgyldt sølvkar med mytologiske indgraveringer, blev fundet i Himmerland i 1891, og menes at stamme fra 100-tallet før Kristi fødsel. Aglerts projekt tager afsæt i nordlyset både fra et historisk og et nutidigt perspektiv og i dets mytologiske forhold til Gundestrupkedlen. Disse perspektiver reflekterer museets bevarende rolle og måden at (re)præsentere historiske og kulturelle artefakter som iscenesatte udstillingsobjekter.
You May Also Like
Billedkunstner, Kasper Akhøj, arbejder på værker til tre soloudstillinger. Han udvælger og sammensætter fotoværker til en udstilling, der tager udgangspunkt i restaureringen af Villa E-1027 i Sydfrankrig, og han eksperimenterer med at sammensætte fundne materialer til en skulptur.
Tekstildesigner, Marie Nørgaard Nielsen, har i SVKs syværksted klippet, foldet og syet store stykker hvidt kanvas-lærred for at skabe en tredimensionel struktur, der illustrerer troen på skytsengle.
I konserveringsværkstedet har Cecilia Westerberg arbejdet på værket Ginnungagap til en børneudstilling på Sophienholm. Nov. 2014 Udstillingen er tilrettelagt med henblik på at skærpe børn og unges iagttagelsesevne og oplevelse af kunst. Det fælles tema for de 12 inviterede kunstnere, der til dagligt er tilknyttet… Læs mere