Katja Aglerts projekt er steds- og kontekstspecifikt, udviklet til Nationalmuseet i København, dér hvor den såkaldte Gundestrupkedle står udstillet. Gundestrupkedlen, et forgyldt sølvkar med mytologiske indgraveringer, blev fundet i Himmerland i 1891, og menes at stamme fra 100-tallet før Kristi fødsel. Aglerts projekt tager afsæt i nordlyset både fra et historisk og et nutidigt perspektiv og i dets mytologiske forhold til Gundestrupkedlen. Disse perspektiver reflekterer museets bevarende rolle og måden at (re)præsentere historiske og kulturelle artefakter som iscenesatte udstillingsobjekter.
Andre projekter
I forbindelse med en gruppeudstilling på Overgaden er Ann Louise Overgaard Andersen inviteret til at lave en stor installation.
I projektet ’OBJECTS OF USE’ undersøger arkitekt, Anne Dorthe Vester, og møbeldesigner, Maria Bruun, møblet som et fragment af en rumlig arkitektonisk kontekst. Her stilles spørgsmål ved, hvor vidt projektet er et rum, en bygning, et møbel, en scenografi eller en dekoration. Oktober 2014 Projektet består af… Læs mere
Peter Birkholm har på Statens Værksteder færdiggjort en mindre udgivelse under titlen ‘Noget om pop som tro’. Værket blev udgivet som zine, 17. sept. 2021 og vil fungere som udstillingsobjekt på SixtyEight Art Institute, Blågårds Bibliotek, Hospital for Self Medication.