Katja Aglerts projekt er steds- og kontekstspecifikt, udviklet til Nationalmuseet i København, dér hvor den såkaldte Gundestrupkedle står udstillet. Gundestrupkedlen, et forgyldt sølvkar med mytologiske indgraveringer, blev fundet i Himmerland i 1891, og menes at stamme fra 100-tallet før Kristi fødsel. Aglerts projekt tager afsæt i nordlyset både fra et historisk og et nutidigt perspektiv og i dets mytologiske forhold til Gundestrupkedlen. Disse perspektiver reflekterer museets bevarende rolle og måden at (re)præsentere historiske og kulturelle artefakter som iscenesatte udstillingsobjekter.
Andre projekter
Rødder er den del af vegetationen, der som regel ligger under jorden og derfor er ude af syne. Men når man indimellem får et kig ned i de underjordiske lag, åbenbarer der sig et virkelig fascinerende, smukt og magisk univers.
– et udviklingsprojekt på TC2 væven I væveværkstedet eksperimenterer Mette Høyen Andersen med vævning, der i et abstrakt sprog af mønstre involverer landskaber, tekst, teknologi, arkitektur og hverdagens indretninger.
Projektet er et samarbejde mellem Kristina Bengtsson og Katharina Kiebacher. De arbejder under deres ophold på SVK med en skulptur i ler. Skulpturen er en lersimulation af en fotografisk diasprojektor med projektor, lysstråle og billede. Ligeledes fremstiller de også en række skulpturer ud fra fotografier,… Læs mere