Hop til indholdet.

Projekt

Sanne Ransby: OUTSIDE IN

2019 / Kunsthåndværk

Sanne Ransby er billedvæver og arbejder to- og tredimensionelt med tekstile materialer som medie. I SVKs væveværksted arbejder hun lige nu med en rumlig installation af vævninger på metalstativer med punktvise projektioner af billeder og video.

Jun. 2019

Folder, frynser og projektioner
Projektet har udgangspunkt i sammenhænge og modsætninger imellem vores digitaliserede fragmenterede omverden, vævens analoge grundvilkår og menneskets ageren i begge.

Tæppernes farver graduerer, og på de lyseste dele projiceres pletvist billeder som f.eks. optagelser af draperede presseninger, trætoppe og mønstring i vand. De skaber en rytme og overflade, som blander sig med strukturenes gennemgående bevægelser og niveauforskelle i vævningerne og skaber yderligere rum i installationen. Billederne er variationer over perception af det ’udendørs’. Måske har nogle af naturfænomenerne inspireret til traditionelle væveteknikker? Projektet leger med vores forståelse af begreber som inde og ude, hvor installationen skaber sit eget rum med referencer til noget hjemligt, varmt og sirligt og samtidigt også noget råt og skødesløst.

Ransby har i dette projekt fokus på at lade materialernes og teknikkernes egen ’vilje’ komme til udtryk i væveteknikkens horisontale og vertikale rammer. Installations mangefarvede materialer taler til sanserne og vævningernes varierende taktile egenskaber indbyder til nærlæsning. De vævede tekstiler flyttes i udstillingssammenhæng fra væggene og ud i rummet for at eksperimentere med tekstilernes rumlighed i en foranderlig installation. De store vævninger ligger henslængt over rå metalstativer, hvor frynser og tråde slanger sig ned over tekstilet og på gulvet. Det endelige værk tager sig forskelligt ud, når man flytter sig rundt i og udenom det, og mobile siddepladser inviterer til, at man fordyber sig i vævningernes rytmer, bevægelser, detaljer og billeder.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260