Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Til udstillingen ‘Distant Sky’ hos det kunstnerdrevne udstillingssted OK Corral har Rune Bering konstrueret en række skulpturelle monumenter fra en alternativ fortid. Værkerne er aftryk af fysiske komponenter fra digitale enheder og dermed en slags fremtidige fossiler.

Nov. 2021

Jeg forestiller mig de nuværende digitale mediers virkning på samfundet gennem en arkæologisk linse, genereret af en imaginær tidslighed. Mine skulpturer tager således form af arkæologiske dataarkiver. I mine værkers tvetydighed opleves både fravær og tilstedeværelse af digitale enheder og levende skabninger. Mediernes budskaber præsenteres i en pixeleret tåge af mening mod den tidsmæssige horisont på en fjern himmel.

Jeg har på Statens Værksteder produceret mobile arkiveringskonstruktioner af galvaniserede kabelbakker. Disse er lavet til at bære store gipsafstøbninger med detaljeret aftryk af printplademønstre, ligeledes produceret på SVFK.

Jeg støber gips, sand og pigment direkte på printpladerne uden silikoneforme. Når gipsen hærder, brækker jeg printpladerne af. På den måde kommer gipsen både til at have komponenternes detaljerede, digitale mønstre samtidig med, at gipsen knækker mange steder. Det giver et arkæologisk og slidt udtryk.