Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Molly Haslund arbejder på en række stedspecifikke værker, til tre forskellige steder i det offentlige rum i Roskilde.

En midlertidig balkon? Et stillads? eller er det en udsigtspost? Molly arbejder på en stor trækonstruktion, der kunne forveksles med en af ovenstående elementer. Konstruktionen er 2,5 meter høj og afsluttes i højden af en 4 m2 stor platform, hvortil der fører stiger op fra to sider. Konstruktionen skal bygges op henover en nøje udvalgt hæk, der vokser foran Roskilde Kloster.

Molly har ikke påtænkt en bestemt brug af konstruktionen, men forestiller sig at man stående oppe på platformen  kan overskue det omkringliggende terræn, siddende eller liggende på den kan kontemplere eller bare kravle ned igen for måske at løbe rundt om hækken og kravle op på den anden side igen. Først og fremmest skal den ”skabe nysgerrighed og invitere til, at man undersøger den med egen krop, 1:1.”

Molly arbejder på flere modeller af konstruktionen og bearbejder træbjælkerne på Træværkstedet på SVK, mens selve byggearbejdet skal foregå på stedet i Roskilde.

Et andet element af udstillingen er en serie usædvanligt store passere, i højder rangerende fra lidt lavere til meget højere end Molly selv. Passerne udgør bl.a. en central rekvisit i en street performance, hun planlægger at opføre i Roskilde under udstillingsperioden. Hun forklarer om passerne:

”Som performer oplever jeg ofte at komme ind på en scene, der ikke passer i størrelsen. Med en kæmpe passer kan jeg tegne en stor geometrisk kridtcirkel, der som en magisk cirkel, definerer mit performancerum og et sted, hvor alting kan ske. Det skaber tryghed for mig som performer.”

Derudover arbejder Molly på Metalværkstedet på to bænke, der er kopier i halv størrelse af en af Rokildes karakteristiske blå gadebænke. Hun har udvalgt en specifik bænk, der er bemalet med graffiti og det ’tag’ maler hun også i tilsvarende minimeret størrelse på bænkene.

Ud af pap har Molly først lavet en model af bænken. Den ene af bænkene skal placeres i Bibliotekshaven, hvor idéen til den halverede bænk opstod, fordi man her for nyligt klippede hækken, der omslutter hele haven, ned til halv højde for således at ekskludere de uvelkomne alkoholikere, der opholdte sig her. Ved at bruge samme greb ønsker Molly at invitere en ny brugergruppe, der kan forstyrre freden i haven ind. Dog uden visuelt at ændre havens fredelige udtryk.

Den anden kopi af bænken påtænker Molly at placere på en legeplads. Om den idé forklarer hun: ”Børn leger ofte lege, hvor de kopierer voksne: ’Far, mor og børn’, o.s.v. På legepladsen står der allerede bænke, hvorfra de voksne kan betragte børnene lege. Med en bænk i børnestørrelse samme sted kan børnene kopiere de voksne og lege ’voksne’, der betragter børn. Det kan give en sjov og tankevækkende dobbelthed.”