Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Stripes er et resultat af en række rejser til New York, som tekstildesigner Lisbet Friis har foretaget igennem flere år. Her har hun fotograferet facader af butikker; kiosker, frisører, blomsterbutikker, renserier og vaskerier, bygninger under renovering, facader med rester af opklæbede plakater og lignende gadeplansarkitektur. Facadeudsnittene er omtrent lige store og systematisk fotograferet lige på med en 50 mm linse. På hvert af fotografierne optræder der mindst en person, der går forbi eller bare står, uden at posere. Det er små historier og tableauxer af hverdagsøjeblikke fra en storby. Fotografierne er i farver, som uden at være computer manipulerede alligevel er meget markante.

”Når jeg har været ude og rejse, så er det kun farverne, jeg har set, som jeg rigtig kan huske. Hvert sted har sine farver. I New York er der f.eks. en særlig blå og en mørkerød, der går igen rundt omkring i byen. Jeg har set på de farver på mine rejser igennem flere år, og det er dem, jeg gerne vil vise.”

Ud af hvert af fotografierne trækker Lisbet en farveskala, som hun gengiver under billederne, malet med gouache teknik i en komposition af striber i forskellige bredder. Striberne er ganske fint malede, men røber ved nærmere eftersyn, at de er håndmalede og ikke tegnet i computer med dertilhørende præcision.

”Når man ser striberne under billedet, går der lidt tid, før man ser, at det er i de samme farver, som farverne på billedet ovenover. Når man har opdaget det og ser på billedet igen, så ser man farverne i billedet på en anden måde. Det er det, jeg vil videregive, et blik for farver, der måske kan ændre, hvordan man ser farver, også når man selv går rundt i byen.”

Billederne udstilles i Bagsværd Kirke til august 2013.