Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amplexum er en serie nye keramiske skulpturer, som Morten Løbner Espersen har arbejdet på i det store lerværksted til udstilling hos Avlskarl, januar 2022.

Juli 2021

Morten Løbner Espersen har i forsommeren eksperimenteret med store fritstående skulpturer og relieffer. Alle er de bygget op i ler og derefter glaseret og brændt. Værkerne ligger i forlængelse af nogle skulpturer, Løbner modellerede sidste efterår, og som efterfølgende er blevet støbt i aluminium. Farverne er med al glasurens fedme: poppede, klare og saftige.

“Jeg har brugt Statens Værksteders store ovn til at øge størrelserne på mine værker i forhold til den skala, jeg har på mit eget værksted. Skulpturenes format ændrer den fysiske og kropslige opfattelse af form og fortælling både i min krop, der arbejder med dem, og den krop, der vil kigge på dem. Udstillingen vil blive en sammensmeltning af værker med disse skalaspring og forskellige stoflige kvaliteter”.

Løbner har under sit ophold udviklet en ny palette af kulører: syrlige, signalstærke varme farver, som han har anvendt, men kun i et begrænset omfang. Det har været en undersøgelse af lertøjsglasurer med et andet smeltepunkt end de stentøjsglasurer, han normalt anvender, og denne temperatursænkning har vist sig at lukke op for helt nye muligheder.