Hop til indholdet.

Projekt

Mariane Lyngsø: Island / Synergi

2019 / Billedkunst

Under mit ophold på svfk har jeg arbejdet på en serie store værker på papir, hvoraf nogle skal udstilles i efteråret 2019 i Nicolai i Kolding og i Dronninglund Kunstcenter.

Nov. 2019

Processen har jeg brugt til at afprøve og afklare, hvor stort et format det giver mening for mig at arbejde i. De største værker har været ca. 1,5x2m.

Jeg har arbejdet på gulv med nogle lange og nogle gange meget brede pensler, hvilket gør at penslens bevægelser er udtryk for hele kroppens bevægelser. For at opnå det rette penselstrøg, bygger jeg selv mine pensler sammen og forlænger dem med et skaft.

Jeg har været optaget af skalaen og har arbejdet intuitivt uden skitser. For at få et bredt spektrum af udtryk har jeg afprøvet bevægelser og kompositioner på forskellige typer papir.

Papiret bemales med en blanding af blæk og tusch. Jeg begynder med to eller tre klare farver og efterhånden som processen skrider frem, og handlingerne gentages, blandes farverne og bliver mindre og mindre forskellige. Så starter jeg forfra med nye farver og processen gentages.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260