Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maleri i stort format

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Som en forlængelse af et tidligere ophold i 2000 på Gl. Doks store malerværksted, arbejder Cai Ulrich von Platen med den særlige disciplin det er at lave malerier i helt store formater.

Der er meget på spil – dvs. et højt ambitionsniveau, når man kaster sig ud i så store formater (3×7,5m), men også en stor frihed, fordi der er så meget plads at udfolde sig på. I modsætning til den helt uplanlagte malerprocess fra 2000, forfølger von Platen denne gang to store fortællinger, der handler om grundlæggende menneskelige vilkår. Med afsæt i henholdsvis skoven og byen udspiller der ser nogle scener på lærredet, enkle og let genkedelige i deres form, men måske knapt så enkle i deres indhold.

”For mig er rigtig store malerier en disciplin, der kræver en særlig koncentration, tålmodighed og tiltro til, at det nok skal lykkes – på trods af voldsomme udsving i selvtilliden og overblikket undervejs. Guleroden er den indbyggede mulighed for at få lavet en ”stor historie”, forstået som en syntese af eller en konklusion på mange års kunstneriske undersøgelser.
Lærredets størrelse giver nemlig mulighed for at lade mange indtryk og erfaringer mødes i samme billede – og dermed chancen for, at helt nye betydninger og sammenhænge kan opstå. Det, jeg nok er på jagt efter, er noget, jeg ikke kender eller ved i forvejen, men som jeg samtidig kan genkende når det fremtræder på lærredet,” fortæller Cai Ulrich von Platen om den helt særlige udfordring, der ligger i at arbejde i de store formater.