Hop til indholdet.

Projekt

Lene Thomasen: Genopførelse af historiske gardiner

2019 / Kunsthåndværk

Tekstildesigner, Lene Thomasen, arbejder primært med tekstiltryk og indfarvningsteknikker. Hun er optaget af mønsterkompositioner og samspillet mellem materiale, farver og forskellige tekstile kvaliteter.
Traditionelt tekstiltryk er udgangspunktet for hendes arbejde i tekstilværkstedet med at genopføre historiske gardiner fra 1930’erne.

Jun. 2019

Arbejdet har primært bestået i at ramme udtrykket i det oprindelige tekstil. Derfor har det været oplagt at benytte silketryk, som også blev brugt, da gardinet blev trykt første gang.

Mønsteret er rekonstrueret ud fra en ældre trykramme, da der ikke længere eksisterer hverken printfilm, beskrivelse eller skitse. Et lille stykke tekstil er bevaret og brugt i arbejdet med at føre motiver og mønster tilbage til det oprindelige både i størrelse, farve og udtryk.

Det har været vanskeliggjort af, at den oprindelige rapport ikke findes længere. Derfor har det været nødvendigt at placere de fire grundmotiver i en nyfortolkning af rapporten, som ud fra et håndværksmæssigt synspunkt giver mønsteret en dynamik, som skaber ro og rytme.

Gardinet er håndtrykt i én farve med den reaktive farvetype Remazol. Farvetypen er valgt pga. lysægthed, vaskægthed, brilliant-hed og evne til at gennemfarve fibrene.
Det færdige resultat er påvirket af en balancegang mellem vandets kvalitet, rummets fugtighed og det korrekte damptryk under fikseringen. Derfor kræver arbejde med Remazol en struktureret arbejdsgang, hvor svaret på en farveprøves udfald kan findes flere andre steder end i den konkrete farveblanding.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260