Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gotta Serve er et samarbejdsprojekt mellem seks kunstnere, tre fra Aarhus og tre fra København, hvor de skaber et fællesværk i bogform over 12 dage i Grafikværkstedet på SVFK.

Apr. 2019

Gotta Serve Somebody

Gotta serve tager udgangpunkt i et tidligere projekt, Gotta Serve Somebody, som var et samarbejde mellem Laila Svensgaard, Aase Eg Jørgensen, Yong Sun Gullach, Anne Dyhr og Tanja Nellemann i 2017 på KH7artspace i Aarhus. De deltagende kunstnere afprøvede over fem dage at ”tjene” hinanden med oplæg og øvelser. Øvelserne tog udgangspunkt i deltagernes arbejdsmetoder og handlede om at undersøge skrift og tekst som et stofligt materiale, der udfoldede sig i visuel og fysisk form.

Vi vil udfordrer definitionen af et ‘vi’ og skabelsesprocessen af et værk ved at samarbejde.

Med Gotta Serve handler det om at udskrive det individuelle. Denne udskrivning sker i den fælles handling at konstruere og skabe en bog i både skrift og billede. Vi eksperimenterer med bogformen og ser, hvor det kan tage os hen. Publikationen er det, der skal “serve” os denne gang – den kunstneriske proces i “learning by making”.

Projektets kerne stammer fra det fælleskab, vi oplevede med Gotta Serve Somebody, det at vi var sammen om det hele – boede, spiste og lavede vores øvelser i fællesskab. Oplevelsen bandt os sammen, og det, at vi kom så tæt på hinanden, blev selve projektets form og styrke.

I vores 12 dage i Grafikværkstedet har vi arbejdet sammen og samtidig. Det har faciliteret samtaler, øvelser og afklarende diskussioner. Vi har blandt andet ville arbejde med litugrafi, lineoliumshøjtryk, cyanotypi, håndskrift, blindprægning, print, fletning, monotopi, syning og olieaftryk aftryk.

Gruppen

Vi arbejder indenfor fotografi, tekst, performance, grafik, intervention og bogkunst mm. Vi har alle en professionel kunstnerisk praksis og har udstillet i ind og udland. Vi har samarbejdet før for 2 år siden indenfor Art-writing feltet og det at samarbejde.