Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1974

Uddannet (1998) med en BFA fra Central St. Martin’s College of Art and Design, London og (2015) med en MFA fra Malmö Art Academy, Sverige. Hun var bosat en længere årrække i London, nu bor og arbejder hun i København.

I sit kunstneriske virke er hun optaget af lys og aftryk. Det udtrykkes som processuelle undersøgelser af lysfølsomt fotografisk materiale. Hun er interesseret i at undersøge, hvad et aftryk er, og hvordan og hvilke aftryk lys laver? Hun arbejder med fotografisk materiale som redskab til sine undersøgelser, fordi det er et medie, der helt konkret laver aftryk af lys. Ordet fotografi betyder, ”at skrive med lys.”

Projekter af

I foto- og grafikværkstedet har Laila Svensgaard udviklet og produceret værkserien ”Death of The Milky Way” i teknikken fotogravure til en duo-udstilling i Danske Grafikeres Hus. Udstillingen tager tematisk afsæt i årene omkring 1880, som bl.a. er det årti, hvor fotogravuren fik sit kommercielle gennembrud.

Laila Svensgaard, Aase Eg Jørgensen, Yong Sun Gullach, Anne Dyhr og Tanja Nellemann

Gotta Serve er et samarbejdsprojekt mellem seks kunstnere, tre fra Aarhus og tre fra København, hvor de skaber et fællesværk i bogform over 12 dage i Grafikværkstedet på SVFK.