Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marmorens spændvidde i farver og maleriske detaljer har været essensen for arkitekt Kaja Skyttes udvikling af unika galakser i marmor og messing, der kredser omkring vores forståelse af tyngdekraften.

Kaja Skytte har gennem de seneste 2 år fået et dybtgående kendskab til marmor med sine Galaxy Globes designs – en serie af skulpturelle ophæng udført i messing og marmor. Med afsæt i den erfaring, har Kaja ønsket at undersøge materialet på endnu mere detaljeret vis.

Projektet er baseret på et materialestudie efter Kaja i foråret 2018 rejste til Italien for at udvælge og indsamle marmorsten i byen Pietrasantra. Marmorstenene er udvalgt med ønsket om at opnå en så nuanceret farve-mosaik-palet som muligt.

Messing låse og tyngdekraften
Unika galakserne færdiggøres på metalværkstedet, hvor Kaja har arbejdet med de detaljer, der skal gøre galakserne til et samlet værk. Bortset fra små justeringer og borehuller har der ikke været nogen videre bearbejdning af marmorstenene. Messingstængerne der udgør selve ophængets ’skelet’ er blevet valset på valsemaskinen. Derudover har Kaja haft fokus på arbejdet med beslag og gevind og har udviklet en form for små mekaniske låse. Udfordringen ved dette projekt har nemlig været at skabe et ophæng, der kan bære et tungt materiale som marmor, men stadig bevare et let og elegant helhedsindtryk.

Tyngdekraften, og ophævelsen af samme, har været et tema i flere af Kajas projekter, som for eksempel Galaxy Globes og Planteplaneter – ”Når det ser lidt umuligt ud, så bliver det mere magisk. Ved for eksempel at bruge en tynd metalwire i stedet for en kæde, så skaber man en mere svævende fornemmelse.”

 

Skrevet af Fanny Menaka Dons