Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PROVISORISK LANDSKAB er titlen på Jan Danebod og Peter Olsens udstilling på Kunsthal NORD. De to billedkunstnere har installeret sig i Statens Værksteders største atelier, Turboladen, hvor de med rå materialer som stål, beton, træ, mineraluld, grus og asfalt forbereder sig på at transformere Kunsthal NORD både indvendigt og udvendigt.

Objekter, der er under konstruktion, objekter der er færdige, rekonstrueret og redefineret. Objekter der er destrueret, afskrevet for sin oprindelige værdi og dermed tilskrevet en ny. Det er, hvad du møder, når du træder ind i Jans og Peters arbejdsrum på Statens Værksteder for Kunst. I Turboladen er der 8 meter til loftet, ovenlysvinduer, specialværktøj og en kran i loftet, der kan tage omkring 5 tons. Dette særligt udstyrede atelier er nødvendigt, for at de to kunstnere kan samle, lave og udvikle værkerne til den omfattende udstilling i og omkring Kunsthal NORD.

I forbindelse med Kunsthal NORDs ti års jubilæum er de to kunstnere inviteret til at skabe en soloudstilling, der udgør hele kunsthallens samlede udstillingsareal. Turboladen giver mulighed for arbejde i et format, der indbefatter større og tungere materiel samt afprøvning af en lang række ideer.

Med udgangspunkt i det stedspecifikke
Udstillingen, Provisorisk landskab, i og uden for Kunsthal Nord er en installatation af imiterede observationer fra en uprætentiøs billedverden, som vores kroppe bevæger sig igennem eller forbi til hverdag. Arbejdet omhandler idéen om ”byggepladsen” som den opstår og forsvinder igen. Et midlertidigt mellemrum i de fleste byer og i den infrastruktur, der forbinder dem. Den form for byggeplads, kroppen er tvunget ud i at forholde sig til, forcere, gå uden om, give sig hen til eller give op over for.

Provisorisk landskab er en stedspecifik totalinstallation, der med forskellige skulpturelle og installatoriske greb forgrener sig i kunsthallens fulde udstillingsareal samt flere greb uden for selve institutionen.