Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Introduktion til fladt terræn

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

I metalværkstedet arbejder kunstner, Thomas Bo Østergaard, på forskellige dele til en udstilling i Danske Grafikeres Hus.Udstillingens tema tager sit udgangspunkt i det offentlige rum – det fælles rum, byrummet – og hvordan disse påvirker os som mennesker. Særligt trækker han på arkitekturens simulation af ’det gode liv’, som vi alle bliver præsenteret for gennem arkitektrenderinger og -modeller for rekreative boligområder i det offentlige rum. Thomas er interesseret i, hvordan disse photoshoppede renderinger nærmest har eneret på en utopisk forestilling om byen.

I metalværkstedet har Thomas svejset et understel, et displaybord til værket ’Rekreativt landskab’. Værket består af en madras med en urinplet, samt et glødehul og en hovedpude. I glødehullet stilles et modeltræ. På den ene side associerer værket til en industriel briks og på den anden side en arkitekturmodel. Thomas søger i værket at skabe et underspillet sammenstød mellem det offentlige og private ved at inkorporere spor fra det prækære liv i billedet af det stilistisk forførende. Understellet er konstrueret i jern i størrelsen 190cm x 110cm.

Derudover arbejder Thomas med en serie analoge fotografier af arkitektrenderinger fra byggepladser rundt omkring i København. Her har han gjort sig mange overvejelser over, hvordan disse skal repræsenteres – Thomas ønsker ikke at reproducere fortællingen. Han har valgt at skære historien væk i billederne efterladende blot himlen og fuglene. Det er en negation af arkitekturen og en måde at pege på miljø frem for den konstruerede fortælling. I træværkstedet har Thomas fremstillet rammer til billederne i egetræ. Serien består af i alt 7 billeder.

I øjeblikket arbejder Thomas med de sidste detaljer inden udstillingens åbning til januar.