I tekstiltrykværkstedet arbejder tekstilformgiver, Lene Thomasen, på flere store mønstre på tekstilbaner, der skal kombineres til syv tekstile installationer til udstilling i Officinet, forår 2022.
Juni 2021
”I dette projekt er jeg inspireret af skovens rum og går på opdagelse i, hvordan store og små linjer og det langsomme liv kan forvandles til tekstilinstallationer, og hvor målet er at genskabe indtryk og sanseligheden fra skovens dybe stille ro. Jeg undersøger strukturer, farver, lyset, mellemrummene, linjer, former og stemninger fra skoven, som transformeres til abstraktioner i organiske og grafiske kompositioner.”
I undersøgelserne på tekstilværkstedet sætter Thomasen fortællingen i centrum for mønsterdesignet og kombinerer det grafiske udtryk med forskellige tekstile teknikker og virkemidler. På traditionel vis trykkes der metervis af tekstiler på det 15 meter lange trykbord. Formgivningen af tekstilmønstrene tilpasses i designet til hvert enkelt formål. Ved hjælp af tekstilkvaliteternes iboende udtryk, det taktile og det visuelle, inviteres beskueren ind i skovens sanselige rum. Der trykkes med remazolfarver på silke, hør og bomuldskvaliteter, som på forskellig vis understreger fornemmelserne i skoven.
Det tidskrævende arbejde med tekstiler og de udvalgte håndværksmæssige analoge teknikker afspejler på mange måder også skovens langsomme tempo.
At designe mønstre, der tager afsæt i arbejdsgangen for den analoge trykmetode, og efterfølgende at håndtrykke mønstrene, er i sig selv et kunsthåndværk og går hånd i hånd med kunstneriske og æstetiske beslutningsprocesser.
Udover Statens Værksteder for Kunst er projektet også støttet af Statens Kunstfond og Grosserer L.F. Foghts Fond.