Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Included Middle

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

På SVK har tekstildesigner Margrethe Odgaard og møbeldesigner Christina Liljenberg Halstrøm arbejdet sammen om en totalindretning til Galleri Superobjekt. De to designere har arbejdet med titlen ”Included Middle” som udgangspunkt for, hvordan man som designere møder brugerne og giver dem mulighed for at interagere med objekterne. Udstillingen handler altså om mødet mellem bruger og objekt, men også om mødet mellem designernes respektive fagligheder:

“Hvor farver og mønstring ofte bliver brugt som overflade og dekoration, er vi interesserede i at undersøge hvordan, det kan integreres i hjemmets objekter, så det får en funktion, og gør at man aflæser de tredimensionelle objekter anderledes. Hvad betyder det for den tredimensionelle formgivning af objekter at undergå en mønstring og farvesætning, og hvad betyder det at tilføje tredimensionel formgivning til mønstre? Og hvilke muligheder er der for at skabe udtryk, der går i dialog med brugeren på en ny måde, så de forstår, at de har muligheden for at påvirke det, de omgiver sig med? Altså vise farve, mønstring og form som et puslespil med brikker, der fremhæver og skaber hinanden ud fra en indre logik, men som ikke kun har én løsning, men flere æstetiske sandheder”.

Tanken med udstillingen er at lave en totalindretning af galleriets to lokaler, og at skabe en udstilling, der viser genkendelige produkter på en måde, hvor konstruktion, farve og mønstring er arbejdet frem simultant. Mønstret skal have en mening og understøtte formen og omvendt. Udstillingen vil bestå af væg-til-væg tæpper, et modulært reolsystem, en divan, et kakkelbord, to terningespil og håndsyede broderier på væggene.

De vil lade mønstring og form være det, der samler og deler elementerne og tilsammen giver et udtryk, som giver brugeren en intuitiv forståelse af, hvad et møbel egentlig består af.