Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kathrine Ærtebjerg har taget sit kunstneriske univers med ned i SVKs kælder til lerværkstedet. Det er første gang hun arbejder med keramik, så hun er startet ud med at afprøve forskellige lertyper og udforme modeller, som hendes assistent kan arbejde med bl.a på lerpladerullen. Hun benytter pladeteknik til at danne geometriske former, der kan stå i kontrast til de mere organiske former, som ses i Kathrines modellerede menneskeskulpturer. Disse skulpturer er en videreudvikling af hendes billedunivers, som kredser omkring kroppen og psyken. Hun danner sine figurer af figurative og abstrakte elementer, således at betydningen bliver flertydig.

På det seneste har hun udviklet en figur, som er åben fortil, så man kan se direkte ind til et forestillet univers i maven. figuren er en del af den parallelverden, Kathrine har udviklet i sit maleri.

”Jeg kan godt lide modelleringsprocessen. Det er som om tingene bliver mere levende. Jeg har undersøgt flere forskellige lertyper for at se, hvordan de opfører sig, når de tørrer, og når de brændes. Der er flere trin i arbejdet med ler, og det gør det dels mere spændende, men også mere besværligt. Jeg kan helt glæde mig til at komme tilbage til maleriet, som jeg kender og ved, hvad er”.

Papirleret finder Kathrine let at modellere i, for papiret bevarer fugtigheden og således smidigheden i leret. Det sprækker ikke så let, til gengæld er det meget længe om at tørre. Hun har forsøgt sig med porcelæn, som får en meget glat, hvid overflade, og dermed et meget rent udtryk. En mellemting mellem papirleret og porcelænet har hun fundet i kakkelmassen. Den er lysere og finere end papirleret, men ikke hvid som porcelænet. Den er hurtigt tørrende og god at arbejde med.

Dertil kommer glaseringen, som også skal tænkes med som en proces i sig selv, for den kan ændre en figur og dens udtryk betydeligt.

Kathrine regner med at udstille sine skulpturer sammen med sine malerier hos Galerie Mikael Andersen til april 2013.