Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tekstildesignerne Anne Louise Bang, Anne Mette Larsen og Helle Trolle havde, under et besøg på Det Danske Institut i Rom, en intens følelse af at være trådt ind på et stykke dansk landjord – midt i Rom! Den oplevelse vil de forsøge at genskabe med vævningen af et bestilt gulvtæppe til instituttet.

Oktober 2014

Gruppen har valgt at tage udgangspunkt i ternen, da den er et gennemgående tema i den danske vævetradition. Mønsteret til gulvtæppet er inspireret af damaskdugens karakteristiske blokmønster, som har et strejf af danskhed over sig.

Tæppet kommer til at måle 5,20 x 2,30 meter, og kompositionen er bygget op over et geometrisk grid, der har reminiscenser af et traditionelt damaskmønster. Kompositionen understreger og leder til læsehjørnet, som er det sted, tæppet skal placeres. Garnets farver skaber, sammen med kompositionen, det æstetiske udtryk. Hvert farvefelt er gradueret og består af flere farver. Derved kan opnås præcis den ønskede farvetone, og samtidig bidrager gradueringen til at skabe en ’rig’ overflade.

Tæppet er vendbart, og farveholdningen komplementerer læserummets farver. Der arbejdes med klassiske, traditionelle garner for at sikre en lang levetid og en smuk ældning.

Tæppet lander på instituttet i Rom i marts 2015.

Se med, når de tre tekstildesignere tager tæppet af væven og folder det ud i dets fulde længde på video’en her på siden.