Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På ARM-væven i Væveværkstedet arbejder Anne Mette Larsen på den første af fire friser, hvis form og idé udspringer af en rejse til Moskva, som Anne Mette foretog i 2013. De fire friser er 3. og sidste del af projektet ”Auf der anderen Seite”. Et projekt, der går ud på, i tre etaper, at nå Moskva på cykel, for efterfølgende at omsætte indtrykket af byen til tekstile udtryk.

I overensstemmelse med Anne Mettes oplevelse af Landet, har projektet fået temaet gennemsigtighed. Hun forklarer: ”Om Rusland er blevet et mere gennemsigtigt land vil jeg lade stå åbent, men noget har forandret sig;  Lenins sokkel er blevet grøn, hammer og sejl lyserøde.”

Frisen væver Anne Mette i en dobbeltbinding med et nedre lag tyndt papirgarn i overvejende grønne og ”ikke røde” farver samt et øvre lag i sort silke. Silke og papirgarn gør værkets overflade fin og glat. Det øverste lag danner et grid og et filter, som lader det farvede lag skinne igennem. Frisen følger farvemæssigt en kronologisk udvikling, idet Anne Mette lader det nedre farvede lag skinne mere og mere igennem for hvert parti.

Frisens struktur er karakteriseret ved gentagelse samt en kombination af lodrette og vandrette forløb.

Forud for selve vævearbejdet ligger 1 måneds arbejde med indfarvning, væveprøver samt eksperimenter med bindepunkter og tæthed.

Anne Mettes frise er en videreførelse af det tidligere projekt ”More Asphalt to Ukraine”, der blev udført på SVK i 2011, og som hun modtog Kunsthåndværkerprisens sølvmedalje for.

Læs artiklen om det prisvindende værk hér.