Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I Konserveringsværkstedet på SVFK har Filiz Kuvvetli arbejdet på konserveringen af Emil Westmann Herts kunstværk ‘Telt’.

Jul. 2019

Horsens Kunstmuseum har erhvervet et nyt værk ’Telt’ fra 2016 – en skulptur af den danske kunstner Emil Westman Hertz (1978-2016). Han kendes for sin etnografiske tilgang, med afsæt i natur, den menneskelige eksistens og eget sygdomsforløb.

Værket er et primitivt militært telt, erhvervet i Afrika, der er omsluttet af en række rituelle objekter og medicin emballager. De forskellige genstandes kombination skaber et stærk personligt og foruroligende udtryk.

Filizs arbejdsproces på SVFK

Filiz Kuvvetli har udført konservering sammen med en italiensk praktikant og en tekstil konservator på Statens Værksteder for Kunst. Hele forløbet varede 6 måneder.

Først blev værket sendt til anoxia behandling en måneds tid, dvs. værket blev opbevaret i iltfri rum for at dræbe eventuelle insekter eller andet biologisk vækst på værket.

Dernæst blev værket transporteret til konserveringsværkstedet på SVFK. Værket havde mange revner, og overfladen hang ikke længere sammen pga. skaderne fra tidligere brug og slidte områder. Der blev lagt en behandlingsmetode, hvor værket blev syet sammen ved revnerne og limet sammen i de områder, hvor stoffet smuldrede.