Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Da Catherine vandt Time to Design-prisen med projektet Fade, fik hun et ophold i SVKs Tekstilværksted. Her ville hun producere en kollektion af tekstildesign til indendørs brug. Hun begyndte med hængende belysningselementer, men det skulle hurtigt vise sig, at Tekstilværkstedets store dimensioner indbød til at skalere op i størrelse. Hun endte derfor med en serie af siddemøbler – seks skamler og en bænk.

I sit arbejde udforsker Catherine en gradvis forandring i intensitet igennem stigende og faldende niveauer af farve og lys eller ved at ændre tilstedeværelsen af et bestemt materiale eller mønster.

Lange snore eller reb i forskellig tykkelse bliver strukket og knyttet over en ramme af tynde stålstænger. Forskellige farveplaner fremhæves for at intensivere eller ”fade” afhængigt af, hvorfra man beskuer værket. Alle effekter vil reflektere det omgivende rum og således manipulere med brugerens perception af rummet.

Igennem mine designs vil jeg søge at ændre de omgivende rums udseende, at skabe en blid forandring af stemningen igennem farve og materialetæthed.”

Catherine begynder ofte sine projekter med et meget begrænset udvalg af materialer, som hun intuitivt udforsker, og som helt naturligt vil eskalere i processen. Hendes teknik er enkelhed frem for alt, og en vis grad af repetitiv tilstand går igen i hendes værker. Der fokuseres på detaljen og letheden i værket. Den tynde metalramme komplimenterer de lette bomuldstråde, som er spændt stramt ud over rammen tråd efter tråd – langsomt skiftende i farven. Således arbejder Catherine fra det todimensionelle over i det tredimensionelle – blødt mod hårdt, lyst mod mørkt i en farverig gentagelse af formen.

Billeder af de færdige designs. Foto: Malene Jorck Heide.

Billeder fra åbningen i Normann Copenhagen den 22. november. Foto: SVK & Normann Copenhagen.