Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tekstildesigner, Else Kallesøes projekt er udviklet i tekstiltrykværkstedet med store trykrammer i formatet 60×100 cm. Projektet er nøje planlagt i kompositioner og afgrænsning af farvesammenstillinger.

Sep. 2021

Jeg har brugt 5 trykrammer, hvor hver ramme er opdelt i et grid med 15 felter, der kan indgå i forskellige kompositioner med og uden overtryk. Der indgår 5 forskellige kompositioner af felter som er opmalet med sort acrylfarve på kraftig polyester til fotooverførsel på de 5 rammer.

Derefter spændte jeg 15 meter hør/viscose op på det store trykbord og trykte 15 færdige kompositioner, som hver måler 60×100 cm. 

Særlige regler

Der har så været det benspænd, at der ikke måtte være komplementær-kontraster, og der skulle være felter, som ikke var trykt, på hver af de enkelte forslag.

Endvidere skulle der ikke være store kontraster i lyse og mørke farver, og endelig skulle hver komposition indeholde kontrast imellem kolde og varme farver.

De felter, der er ikke er trykt med en farve giver mulighed for at opleve simultan kontrast, altså opleve en modsætning af f.eks. farven rød, som synes grøn i det ufarvede felt på stoffet.

Det er blevet en god, sammenhængende serie.