Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pipaluk Lake arbejder på dele i træ og metal, som skal fungere som monteringselementer til hendes glasværker.

Pipaluk arbejder frem mod en solo-udstilling hos Bredgade Kunsthandel under titlen ”Rings”. En titel, der symboliserer, hvordan Pipaluk nærmest vender tilbage til sit kunstneriske udgangspunkt med denne udstilling. Pipaluk startede sin kunstuddannelse på en snedkerskole i Norge, men efter et år blev hun optaget på kunsthåndværkskolen, og træet blev skiftet ud med tekstil. I mange år har Pipaluk arbejdet med glasværker, men hun har altid haft lyst til at vende tilbage til træet. Til udstillingen ”Rings” eksperimenterer hun med at integrere træ i glasværkerne.

I træværkstedet arbejder Pipaluk på dele i træ, der skal anvendes til montering af glasobjekter. Pipaluk har tidligere anvendt træ til montering af glasværker, men denne gang ønsker hun at lade træet være en del af det færdige udtryk og benytte træets naturlige fremtoning såsom årringe og knaster.

Træstub og konservesdåser
Pipaluk er interesseret i forholdet mellem glas og metal. Hun har bl.a. eksperimenteret med at placere brugte konservesdåser på en metalplade, hvorefter de bundløse, brugte konservesdåser blev fyldt med glasstykker og smeltet i ovnen. Når stål smelter sammen med glas, slår det stykker af glasprismer af pladen.

De afslåede glasstykker skal monteres på udskårne ”skiver” af en træstub. I træværkstedet har Pipaluk eksperimenteret med forskellige måder at behandle træet på, idet hun finder det rene træs udtryk for fersk til glasset. Inspireret af træstakitter i en fiskerlandsby i Japan har Pipaluk valgt at teste forskellige brændinger af træet for at skabe en metodisk sammenhæng til det brændte glas. Hun brænder i forskellige stadier, hvor nogle er brændt meget, mens andre kun en smule. Det handler om at teste og føle sig frem til, hvad der virker i det endelige udtryk. Barken brænder hun af for, at den ikke skal smuldre med tiden.

Stålpladen vælger Pipaluk ligeledes at udstille monteret på en egetræsplade og ophængt på væggen.

Dele i metal
Pipaluk arbejder samtidig i metalværkstedet, hvor hun bøjer kroge og bøjler til væghængte glasværker. Bl.a. arbejder hun med monteringsdele til værker, der skal udstilles hos HD Gallery i Bruxelles; et nyt galleri, hvor værkerne fremvises til åbningen.

Til denne udstilling fremvises et værk, Framework III, hvortil hun har skabt stativet under et tidligere ophold hos SVK i 2014. Stativet skal stabiliseres og gøres stærkere, men ellers vælger Pipaluk at bibeholde det visuelle udtryk.