Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Industriel designer og snedker Rasmus Koch arbejder på prototyper af en serie af dyrefigurer i træ. Projektet tager afsæt i en struds af træ, som Rasmus’ morfar udfærdigede under 2. Verdenskrig, og Rasmus husker glæden ved at lege med som barn.

Serien består af forskellige dyr, Rasmus har udvalgt, fordi de har ”kant”. En dromedar, en struds, en elefant og en orangutang er de første i serien. Rasmus ønsker at give dem udtryksfuldhed, der vækker barnet i os og varme følelser af familie samhørighed. Dyrene er alle i både en forælder- og barn version, hvor børnene er i forskellige stadier i af livet. Dromedaren og strudsen er teenagere, elefanten en unge og orangutangen er en baby.

Rasmus fremstiller dyrene af danske træsorter, ahorn, valnød og egetræ.  Han kombinerer træsorterne med intarsia teknik, så de forskellige farver af træ skaber grafiske tegninger, der tydeliggør detaljer på dyrene. Elefantens krop er af valnød træ og dens øjne, trædepotter og stødtænder er indlagte stykker af ahorn.

I Træværkstedet arbejder Rasmus på nye prototyper af fugle: Pingvin, påfugl og ælling. Til at skabe formen på kroppene benytter han rundsaven, båndfræseren og pudsemaskinen.  Dyrenes ben, snabler og arme er designet som ensartede ”led”, så de er bevægelige. Danish Design Zoo er et samarbejde med Beder Trædrejeri, der producerer ledne.

Rasmus’ arbejde på SVK skal udmunde i en dyrefamilie af træfigurer, der skal kunne produceres i Danmark, i dansk træ og med omtanke for miljøet.