Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

City lights

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Grethe Sørensens projekt er et udstillingsprojekt med vævninger og video. ”City Lights” er det tredje projekt med digital jacquard vævning og video i samarbejde med Bo Hovgaard film- & videoproducent. Fundamentet for dette projekt er det menneskeskabte lys i form af nattelyset fra forskellige storbyer. Motiverne er hentet fra ufokuserede videooptagelser af nattelys i København, Shanghai, Hong Kong og New York.

På Statens Værksteder for Kunst arbejdede hun med planlægning, design og digitalforarbejdning af projektet, som er vævet digtalt. Projektet er opdelt i fire serier: rush hour / city light / passing by / Times Square in a rush – med dertil svarende video projektioner i slow motion.

De to medier, præsenteret side om side, styrker gensidigt hinanden og beriger oplevelsen af begge. Vævningens kvaliteter findes i den stoflighed, farveintensitet og dybde, som garner og vævekonstruktion tilfører motivet. Videoens fortryllelse ligger i bevægelsen, farveforløb og lysets intensitet. Vævningen af 18 tæpper er netop gennemført. De er vævet på Textilelab, Audax Textielmuseum, Holland på industriel væv med digital jacquardstyring.

Materialerne er bomuld på sort/hvid kæde med 8 skudfarver RGB/CMYK + hvid. Tæpperne er under færdiggørelse i foråret 2011, og hele projektet forventes at blive klar i løbet af 2011. Det vil omfatte følgende elementer: Mindre vævninger baseret på bearbejdede enkeltbilleder fra videoen, udført på håndvæv med digital tråd styring – TC1. Vævninger i store formater 160 x 300 > 600 cm – baseret på bearbejdede enkeltbilleder fra videoen. Og tre korte video produktioner i forskellige billedkompositioner / farve / rytme – i alt ca. 15 minutters videoproduktion.