Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Under sit ophold på tufte-værkstedet har Christine Overvad Hansen produceret en række værker og værk-dele til soloudstillingen Sleepers, der åbner på Gether Contemporary i november 2023.


Oktober 2023

Værkerne til udstillingen kredser om udstillingstitlens dobbelte betydning, der løst kan oversættes til de sovende og muldvarpene, i betydningen infiltratorer – altså de der foregiver loyalitet, men i virkeligheden spionerer for andre.

Udstillingens værker vil alle på én og samme tid fremstå både i hvile og alerte – samt sælsomt optagede af at iagttage omgivelserne og de øvrige skulpturelle, såvel som besøgende, kroppe i rummet.

Inspireret af bl.a. natsværmer-familien, Natpåfugleøje, og deres fjende-afskrækkende øjepletter på vingerne, samt aktuelle beretninger om mellemstatslig spionage vil værkerne hver på sin måde udfolde et skulpturelt narrativ om iagttagelse og forstillelse, som både forsvarsmekanisme og fjendtligsindet redskab.

Med afsæt i den kunstneriske research jeg udførte under et udviklings-ophold på tufte-værkstedet i 2022, har jeg under dette ophold arbejdet videre med en række formgivnings-teknikker, der – igennem forskellige bevægelsesmønstre og tråd-længder, samt tråd og farvekombinationer – gør det muligt at arbejde skulpturelt med de tuftede værker fra forsiden. Dette har resulteret i en række tuftede værker og værk-dele, der på forskellig vis flirter med det skulpturelle rum.

Værket er i grove træk tegnet op på backingen, og der tuftes fra bagsiden
En tråd er nøje udvalgt til en farvekombination og rulles op, så der kan tuftes med den.