Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Christina Augustesen benytter atelier plan 5 til forberedelse, research og produktion af ”Lyset, mørket og farverne” – en soloudstilling til Bornholms Kunstmuseum, forår 2022. Udstillingen tager udgangspunkt i det bornholmske lys, museets arkitektur og inspiration fra museets faste samling. Formålet er at sætte fokus på sansningen af lys og mørke, og hvordan de to fænomener muliggør sansningen af rum og farver.

Dec. 2021

Arbejdet med lys og mørke

Jeg laver forskellige lysskulpturer, der vil mediere og indramme lyset. Igennem brugen af farver og farvekompositioner skaber jeg referencer til landskabsmalere fra ”Bornholmerskolen”. Ideen er at skabe skulpturer, der aktiveres af lyset, kroppens bevægelse og publikums perception, så der fremkaldes dynamiske farvekompositioner og lys/mørke-rum. Skulpturerne udfordrer publikums perception, idet farvekompositioner tager afsæt i lys/farve kontrastforhold som f.eks. komplementær farve kontrast, lys/mørke kontrast, varm/kølig kontrast og simultan kontrast. Udstillingen udvikles til museets udstillingsrum, der til dagligt huser malerier af kunstnere fra Bornholmerskolen, herunder Edvard Weie, Olaf Høst, Niels Lergaard og Karl Isakson.

I løbet af mit ophold på Statens Værksteder har jeg arbejdet med dagslysets samspil med farver og translucente materialer. Jeg har testet og udviklet forskellige farvepaletter og farvekombinationer, som jeg har integreret i vægobjekter og skulpturer på gulv. Jeg har haft stor glæde af atelierets skiftende lysforhold og den væg- og gulvplads, der har muliggjort, at jeg har kunnet afprøve forskellige værkkombinationer og samtidig værkernes transformationer afhængig af lysforhold.

Se udsnit af udstillingen og hør Christina Augustesen selv fortælle om tankerne bag i denne video, produceret af Bornholms Kunstmuseum.