Skip to content Skip to footer
Brief info

DK 1975

Christina Augustesen er lysdesigner og billedkunstner. Fokus på farver, bevægelse og lys er udgangspunktet for og fundamentet i hendes rumlige lysskulpturer.

Christina Augustesen gestalter værker, der citerer bevægelser og farver fra naturens evigt skiftende lys. Hun materialiserer de observerede lys- og farvefænomener i geometriske akrylkasser. Dagslys og programmeret elektrisk lys gennemstrømmer forskellige skulpturelle former, der spænder fra mindre firkantede kasser til store cylindriske installationer i gaderummet.

Med langsom og gradvis bevægelse gør hun opmærksom på vores egen sansning. Hun præsenterer os for en universelt genkendelig sansning med reference til naturen og de omgivelser, vi befinder os i.

Har udstillet nationalt og internationalt på bl.a. Forårsudstillingen, Charlottenborg Kunsthal, København, Kunstnernes Efterårsudstilling, Den Frie Udstillingsbygning, København, Nordkraftudstillingen, Aalborg, Sophienholm, Lyngby, Kunstpakhuset i Ikast, Antikmuseet, Aarhus, Kirsten Kjær Museet, Thy, Gallerigangen Bagsværd Kirke samt på Cello Factory i London og The Summer Exhibitionpå Royal Academy of Arts i London. Christina Augustesen har bl.a. lavet udsmykninger til VIA University i Aarhus, Aalborg Universitet, Damhustorvet i Rødovre og Gråsten Kulturhus.

Foto: Søren Rønholt

Projekter af

Christina Augustesen benytter atelier plan 5 til forberedelse, research og produktion af ”Lyset, mørket og farverne” – en soloudstilling til Bornholms Kunstmuseum, forår 2022. Udstillingen tager udgangspunkt i det bornholmske lys, museets arkitektur og inspiration fra museets faste samling. Formålet er at sætte fokus på… Læs mere