Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I træværkstedet har Birgitte Due Madsen arbejdet på at udvikle to forskellige slags lyskasser. Den ene type er væghængt, den anden er en ekstruderet gulvstående kube.

August 2023

Den gulvstående kasse i træ har lysledende akryl indsat i skiver og bliver oplyst af neonrør, der løber fra indvendig i kassen og dækker et større område oven på kassen. Grundformen kan ses på billederne.

De væghængte lyskasser i akryl er sat sammen af lameller i forskellig tykkelse, højde, bredde og længde og danner et forbundet rum inden i kassen. Akrylen har den egenskab, at den er lysledende, og det er derfor hensigten at få akrylspalterne til at lyse op som en samlet oplyst figuration inde i lyskassen, hvor der er monteret LED-bånd i hver sin side af trærammen. LED-båndene ligger undersænket, så man ikke bliver generet af dem, når man ser på kassen forfra. De indsatte akryl-lameller fanger lyset fra LED-stripsene og lyser hele kassen op.

Birgitte Due Madsen har eksperimenteret med farver, godstykkelser, placering af lameller, opacitet i de matterede varianter, transparens og lysledende evner, samt hvordan den lysledende figuration ses igennem de frontstykker i akryl, som hun sandblæser, før hun skruer dem ind i kassens træsider og dermed diffuserer lyset yderligere. På bagsiden af lyskassen har hun konstrueret et nøglehulsbeslag, så kassen kommer helt ind til væggen for at undgå, at lyset trænger ud mellem ramme og væg.

Ud over de grafiske, vinkelrette og forskelligt vinklede monterede akryl-lameller, har Birgitte eksperimenteret med at opvarme akrylen og bukke lamellerne i tilskårne aluminium-skabeloner, som hun har lavet på metalværkstedet. Således er hun kommet frem til et mere organisk udtryk i kontrast til den lineære, retvinklede figuration, der skæres på rundsaven.

Det overordnede ønske er at skabe en serie unika værker til væggen, der praktisk fungerer som lyskasser, men som samtidig er en serie grafiske billeder, der inkorporerer lys i både figuration og ramme. Som et funktionelt, tredimensionelt billedværk.