Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Leif Vilhelm Petersen fik muligheden for at fotografere i arkivet hos Dan Fogs Musikforlag på Gråbrødre Torv i København, en måned før lejemålet blev sagt op.

Det, som mødte Leif, var en verden af sin helt særegne karakter, og det forsøger han nu at åbne op med sine fotografier. Han affotograferede klassiske noder i stabler pakket ind i aviser og brunt indpakningspapir – vidnende om tid, slid og et langsomt forfald. Hverdagens hurtige nyheder pakket om musikken, der er blevet til over lang tid. Leif V. Petersen undersøger spørgsmålet om kulturhastighed og interessante sammenstød. Med projektet giver han et kik ind i flere årtier på én gang

Samspil mellem fotografi og synsninger
Projektet har to arbejdsfelter. Fotografierne i sig selv kombineret med, hvad Leif kalder ’synsninger’. Han har inviteret tre udøvende kunstnere fra forskellige discipliner ind på SVK for at kommentere, hvad de ser i billederne.

Kirsten Dehlholm, kunstnerisk leder af performanceteateret Hotel Proforma, Jens Boje Hansen, fløjtenist fra et symfoniorkester og billedkunstneren Christian Jeppsson vil sandsynligvis se værkerne med tre vidt forskellige blikke. ’Synsningerne’ skal udstilles som en del af værket og kan forhåbentlig fungere som et med- og modspil til publikums egen synsning.

Udover interviews, som vil vise, om der virkelig er tale om forskellige blikke, arbejder Leif med en enkel spejlinstallation ’Det næsten uendelige arkiv’ samt forstørrelser på SVKs storbilledprinter af en serie fotografier, som viser to stablinger af musiknoder fra Dan Fogs Musikforlag.

Arkiv skal indgå i soloudstillingen ’Amtserdam, New York, København’ – observationer i maleri, video og fotografi. Udstillingstedet er Rytterskolen på Brønshøj Torv.