Hop til indholdet.

Projekt

Apollo goes to America

2010 / Billedkunst

Dec. 2010

Under sit ophold på Statens Værksteder har billedhugger Vibeke Glarbo arbejdet på installationen “Apollo goes to America”; en rumlig 3-4 meter høj struktur i træ, som forholder sig til et 90 kvadratmeter stort foto, som udgør gulvet.

På gulvet er lagt tre grids, som ligger forskudt i forhold til hinanden og danner mange skæve vinkler og herigennem tegner en splintret og fragmenteret virkelighed. Installationen udtrykker en længsel efter nye fysiske og psykiske rum og nye dimensioner i tilværelsen, hvor nye erkendelser kan opstå.

Vibeke Glarbo tager i sit kunstneriske arbejde udgangspunkt i menneskets forbundethed med naturen og vil i dette projekt undersøge, hvad der sker med mennesker når det flytter til byer. Dette projekt starter derfor med en foto-rejse til New York. Sort-hvid fotografier fra New York udgør gulvet, de tre grids er hvide streger i mellem fotografierne, og fra skæringspunkterne mellem gridene er rejst høje søjler af firkantet ubehandlet træ. Disse søjler er placeret i fødder svejset i metal på SVKs metalværksted.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260