Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I Atelier Store Formater har billedkunstner Anne Torpe arbejdet med en række store oliemalerier. Værkerne skulle have været vist på ‘Koloristerne’ i Den Frie Udstillingsbygning, men udstillingen er desværre blevet aflyst grundet Covid-19. I stedet kan man opleve en del af malerierne hos Hans Alf Gallery.

Jan. 2021

Torpes værker kredser om daglige scenarier i en filmisk setting. Minder fra en fjern tid, der blandes med vores moderne livsstil. Værktitlerne kan ligeledes associeres til titler på fiktive romance-, drama- eller western -film. Hvert maleri bærer således sin egen fortælling, men samtidig refererer værkerne til hinanden. Det kan f.eks. være et maleri (i maleriet) der henviser til et andet maleri. Eller en titel på et værk, der indgår i et andet værk.

Gennem en ligefrem tilgang til maleriet, bruger Torpe referencer og idéer, der er integreret i selve kompositionsprocessen og skaber således både scenen, menneskene og figurerne i sit billedsprog. Glamourøse til tider ikke-binære karakterer og deres omgivelser morfer sammen i både perspektiv, forgrund og baggrund. En slags figurativ kubisme, hvor lagene af ​​farver og linjer spiller sammen med degeneration af et motiv.