Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I 2020 havde Anne Bjørn et ophold på Statens Værksteder, hvor hun producerede en hel del vævede lag. Nu har hun været tilbage for primært at montere og samle alle lagene til tekstilinstallationerne ’Lag møder lag – It’s all Included’ og ’Fald – gult slør’. Begge var en del af soloudstillingen Thread Drawings i Officinet, september/oktober 2021.

Okt. 2021

Lag møder lag – It’s all Included

Den store tekstilinstallation består af i alt 30 vævede, åbne lag. Enkelte af lagene er udført i laserskårne transparente stoffer fra Kvadrat.

Hvert enkelt lag limes på tynde, flade plexiglasstænger. Stængerne er slebet i kanterne, så de står hvide og matte. Værket samles ved hjælp af rustfrie gevindstænger, der monteres tre lag ad gangen. Rækkefølgen på lagene er således fleksibel, og værket kan samles på flere forskellige måder. Samtidig er installationen let at transportere.

Ved ophængning i udstillingen belyses de mange lag, og værket styrer dannelsen af skyggerne på væggen bagved. Lysindfaldet gør skyggen evigt foranderlig, og på denne måde bliver dele af værket fordoblet visuelt.

Materialerne er papirtråd, transparente stoffer og akrylfarve.

Fald – gult slør

Værket ’Fald – gult slør’ er blevet monteret og prøveophængt i atelieret på plan 3.

Det ville være helt umuligt at samle, prøveophænge og bestemme rækkefølgen på lagene på eget værksted, da det kræver plads.

Jeg har fået god hjælp fra metalværkstedet til at bearbejde ophænget til installationen og udføre podier til to mindre tekstile objekter.

Fotos: Ole Akhøj, Dorte Krogh, Anne Bjørn og Mia Lethonen